MTB Beach race

Een schitterend parcours, een leuke start- en aankomstsite... De Haan staat klaar voor jullie!

Om er voor iedereen een uitdagende dag van te maken zijn er 2 reeksen voorzien. De ervaren racers van recreanten kunnen starten in de race van 45 km. Wie liever iets minder lang op het strand knalt, kan kiezen voor de wedstrijd van 30 km. Kortom, er is voor iedereen iets!

Parcours

We starten op het strand, t.h.v. de Rotonde in Wenduine. We rijden richting Vosseslag waar we het keerpunt maken en rijden zo naar de bekende Concessiewijk waar we een STRAVA KOM-segment leggen op de beklimming van de 'BOX-berg'! Vervolgens draaien we de mooie Duinbossen in waar ons een deel single track wacht. Na dit razend spannende onderdeel kom je terug op de Koninklijke Baan waar je alles op 'den boord' kan trekken. Eenmaal hier voorbij duiken we terug het strand op via de watersportclub Windhaan... om in rechte lijn naar Wenduine te rijden op het strand.

Hier vind je een overzicht van de verkeersmaatregelen 

Missie

Wij zetten steeds in op beleving met als streefdoel: gelukkige en tevreden deelnemers. Naast een professionele tijdsregistratie en een mooi parcours voorzien wij voor onze deelnemers, samen met Shifting Gears, een fantastische aankomst. Sfeer, ambiance en veel passages!

Het centrum van de race ligt ter hoogte van het Wielingencentrum in Wenduine. Daar is alles voorzien voor jullie. Een ruime zaal, drankgelegenheid, douches, en een afspuitzone voor jullie fietsen! Er zal een 6D Sports Nutrition recovery zone zijn en alle deelnemers ontvangen nog een speciale kortingscode voor de uitstekende producten.

Praktisch

REEKS 1: 45 km / 3 ronden

REEKS 2: 30 km / 2 ronden 

 • Inschrijvingen open vanaf 22 september 2023
  Online inschrijven: 20 euro (30 km) of 25 euro (45 km)
  Opgelet: maximaal 400 deelnemers toegestaan
 • Dagsecretariaat: afhalen startnummers van 8u tot 9u45 - Wielingencentrum De Haan (Wenduine)
  TIP: zoek in de briefing zeker je startnummer zodat je bij de afhaling vlot door kan schuiven. De briefing volgt enkele dagen voor het evenement. 
 • Start: 10u (strand thv Rotonde Wenduine)
 • Wat mag je verwachten?
  > 6D Sports Nutrition herstelzone
  > Verzekering voor al onze deelnemers
  > Gesloten omloop met seingevers
  > Aantrekkelijk GPX-parcours met heel wat technische stroken en stukken zeedijk
  > Elektronische timing (stuurbord met chip)
  > Afspuitzone voor de fiets aan de finish
  > Unieke trofee voor de podiumlaureaten
  > EHBO-bericht
  > Bewaakte fietsenstalling
  > Ideale supporterszone
  > Leuk aandenken voor iedereen
 • Einde alle wedstrijden: ± 12:30 uur
 • Podiumceremonie:
  Huldiging van ongeveer alle top 3-renners die binnen zijn en gekleed zijn.
  Podium voor top 3 dames/heren 45 km en top 3 dames/heren 20 km`
 • Categorieën: U23 - ELITE - MASTERS - DAMES (overall)

Reglement

 1. Annulatie: indien u niet kunt optreden vanwege ziekte of blessure kunt u na het indienen van een geldige doktersattest uw inschrijvingsbedrag terug krijgen. Dit tot 20 dagen voor de wedstrijd.
 2. Nummers kunnen niet doorverkocht worden.
 3. Aanmelden: iedere renner komt zich persoonlijk aanmelden in het Wielingen centrum. Na controle ontvang je het stuurbord met de timingchip.
 4. Start: de start zal een massastart zjin waarbij alle renners op 1 van 2 lijnen kunnen staan. Aanvang om 10u00.
 5. Materiaal: de beachrace wordt gereden met mountainbikes. Geen crossfietsen, grindbies of elektrische fietsen. Het stuurbord moet vooraan op de fiets, en het dragen van een fietshelm is verplicht! De 'ossekopsturen' op mountainbikes zijn toegestaan. Geen bar-ends (conform reglement Cycling Vlaanderen)
 6. Fairplay: Het is verboden om zich tijdens de wedstrijd te laten voorttrekken door een andere deelnemer of om aan een gemotoriseerd voertuig te hangen. Gelijktijdige actie zal bestraft worden met de diskwalificatie.
 7. Fairplay: elke vorm van onsportief gedrag kan tot diskwalificatie leiden.
 8. Fairplay: een deelnemer die van het parcours afwijkt en/of stukken van het parcours afsnijdt, wordt gediskwalificeerd. Indien één registratie ontbreekt, kan de organisatie beslissen over diskwalificatie.
 9. Fairplay: Een deelnemer die pech heeft tijdens de wedstrijd, mag hulp van anderen krijgen om de fiets te herstellen. Het vervangen van de fiets en het krijgen van een nieuw reservewiel, is tijdens de duur van de wedstrijd toegestaan.
 10. Orde en tucht: De renners dienen steeds de richtlijnen van de seingevers en politie te respecteren.
 11. Netheid en respect: omdat we op het mooie strand rijden vragen wij met aandrang dat iedereen zijn of haar lege gels, papiertjes of andere zaken bij zich houdt en achteraf in de daarvoor voorziene vuilbak integreert. Geen afval op de grond werpen aub.
 12. Podium: enkel podium voor de categorie zoals hierboven vermeld.
 13. Medische geschiktheid: wie zich schrijft voor de beachrace automatisch medisch geschikt om deze mountainbikesport te beoefenen. 
 14.  

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,00

Tickets

E-mail
info@brogo.be
Bel naar
0486331388
Website
https://www.brogo.be/nl/brogo

Organisatie

Brogo Sports

Filter op categorie