Atletiek

Kids Atletiek De Haan

Atletiekdisciplines in spelvorm, leuke oefeningen en af en toe een thematraining.

Jongeren van het lager onderwijs kunnen (bijna) elke week van september tot juni op maandag terecht op het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld, Nieuwe Steenweg 74, 8420 De Haan.

Training op maandag van 17u30 tot 19u00. Eerste training op maandag 4 sept 2023.
Er is geen training op maandagen tijdens schoolvakanties.

Van basis tot specialisatie

De atleetjes t.e.m. 9 jaar leren de basisvaardigheden KLUSC (kracht, lenigheid, uithouding, sprint en coördinatie) via allerlei spelvormen en oefeningen. Voornamelijk coördinatie en snelheid (startsnelheid en reactie) zijn zeer belangrijk in deze leeftijdsgroep. 

Bij de sportievelingen vanaf 9 jaar gaat de leerlijn al iets meer van speelse oefenvormen naar basistechniek. Snelheid en coördinatie blijven ook hier de belangrijkste pijlers maar de specifieke atletiekvaardigheden worden meer en meer geïntegreerd in de trainingen. 

Atletiek is een late specialisatiesport. Kinderen bepalen pas rond hun 14 jaar hun specialisatie. Tot die leeftijd moeten ze werken op alle vaardigheden (werpen/springen/snelheid/uithouding) om een complete atleet te kunnen worden. Ook als kinderen later voor een andere sport kiezen, hebben ze zo toch al een mooie, brede basis.

Inschrijvingen

Het lidgeld bedraagt €90,00 voor een schooljaar (verzekering inbegrepen).

Meer info > Stuur een é-mail naar luc.folens8420@gmail.com 

Inschrijven? Klik hier

Let op! Je bent pas officieel ingeschreven wanneer je een bevestigingsmail krijgt met de betaalinstructies en dus na betaling.

VOLG DE INSTAGRAM EN FACEBOOKPAGINA > Kids Atletiek De Haan