Atletiek

Kids Atletiek

Atletiekdisciplines in spelvorm, leuke oefeningen en af en toe een thematraining.

Jongeren van het lager onderwijs kunnen (bijna) elke week van september tot juni op maandag terecht in het sportcentrum van De Haan.

Training op maandag van 17u30 tot 19u00.
Er is geen training op maandagen tijdens schoolvakanties.

Van basis tot specialisatie

De atleetjes t.e.m. 9 jaar leren de basisvaardigheden KLUSC (kracht, lenigheid, uithouding, sprint en coördinatie) via allerlei spelvormen en oefeningen. Voornamelijk coördinatie en snelheid (startsnelheid en reactie) zijn zeer belangrijk in deze leeftijdsgroep. 

Bij de sportievelingen vanaf 9 jaar gaat de leerlijn al iets meer van speelse oefenvormen naar basistechniek. Snelheid en coördinatie blijven ook hier de belangrijkste pijlers maar de specifieke atletiekvaardigheden worden meer en meer geïntegreerd in de trainingen. 

Atletiek is een late specialisatiesport. Kinderen bepalen pas rond hun 14 jaar hun specialisatie. Tot die leeftijd moeten ze werken op alle vaardigheden (werpen/springen/snelheid/uithouding) om een complete atleet te kunnen worden. Ook als kinderen later voor een andere sport kiezen, hebben ze zo toch al een mooie, brede basis.

Inschrijvingen

Het lidgeld bedraagt 90 euro en kan gestort worden op rekeningnummer BE78 3630 9268 8186. Inbegrepen in het lidgeld zijn alle trainingen, een t-shirt en heel veel plezier!

Wil je meer info? Stuur dan een mail naar bredenesport@telenet.be