Nieuwe ledverlichting in Haneveld

Gepubliceerd op vrijdag 10 maart 2023 8.49 u.
In het sport- en recreatiecentrum Haneveld wordt geïnvesteerd in nieuwe, duurzame ledverlichting. Deze vernieuwing kadert in het duurzaam beleid van de gemeente.

Duurzaam beleid stimuleren is één van de belangrijke strategische doelstellingen in het meerjarenplan van de gemeente. Daarom worden heel wat duurzame initiatieven genomen, denk maar aan het vergroenen van het gemeentelijk wagenpark, het plaatsen van laadpalen voor elektrische voertuigen en de omschakeling naar led bij openbare verlichting. Ook tijdens het sporten is duurzaam en spaarzaam omgaan met energie belangrijk. Daarom investeren we nu ook in de gemeentelijke sportinfrastructuur in nieuwe ledverlichting.

Op voetbalterrein 3 in het Sport- en Recreatiecentrum Haneveld was de oude verlichting aan vervanging toe en werd nu nieuwe veldverlichting geplaatst. De nieuwe ledlampen verbruiken veel minder en zijn daarnaast ook dimbaar, wat zorgt voor nog meer energiebesparing en minder hinder voor de buren. De sportverenigingen kunnen de lichten niet enkel manueel, maar nu ook via een app aansturen.

Ook de Finse looppiste, een houtschilferpad van 1.150 meter die rond het sport- en recreatiecentrum ligt, wordt al verlicht met ledlampen. Hierdoor kan je ook tijdens de donkere maanden of ’s avonds komen lopen. Deze piste kreeg onlangs trouwens een volledige opknapbeurt.

Binnenkort wordt ook de verlichting binnen in de sporthal, zowel in de inkomhal, de sportzalen als in de burelen, systematisch vervangen door ledverlichting. En ook in het Wielingenzwembad zal de verlichting verled worden.