Steun voor het Kinderkankerfonds dankzij de Christmas Fun Run

Gepubliceerd op vrijdag 3 maart 2023 9.57 u.
Tijdens de Christmas Fun Run, die eind december plaatsvond in De Haan, werd 2.000 euro ingezameld voor vzw Kinderkankerfonds.

Op vrijdag 23 december 2022 vond opnieuw de Christmas Fun Run plaats in De Haan. Bijna 1000 kerstmannen en -vrouwen liepen mee op het unieke en sfeervolle parcours doorheen het parkdomein La Potinière en de volledige Concessiewijk.

De Christmas Fun Run steunt traditioneel ook een goed doel en we kozen dit jaar voor vzw Kinderkankerfonds. De gemeente schenkt dan ook met veel plezier het ingezamelde bedrag van 2.000 euro aan deze organisatie.

Het geëngageerde team van het Kinderkankerfonds zet zich elke dag in voor kinderen met kanker en hun gezinnen. Ze bieden hen de nodige extra ondersteuning om de behandelingen te kunnen volhouden. Daarnaast helpt de vzw ook ziekenhuisafdelingen met materiaal en extra medewerkers. In de toekomst hoopt het Kinderkankerfonds nog meer te kunnen investeren in wetenschappelijk onderzoek, want nog lang niet alle kinderen genezen van kanker en nog lang niet alle kinderen genezen op een aanvaardbare manier.

De vzw Kinderkankerfonds is de gemeente De Haan zeer dankbaar voor deze steun. Hun werking is immers volledig afhankelijk van giften en benefietacties. Tijdens de coronaperiode werden heel wat minder acties georganiseerd en ze zijn dan ook heel blij dat de initiatieven ten voordele van goede doelen, zoals deze Christmas Fun Run, nu terug op gang komen. Ze zullen het geld goed besteden aan onze projecten, die een enorme steun betekenen voor kinderen met kanker en hun gezinnen.

Meer info over vzw Kinderkankerfonds