Over ons

De sportdienst wil iedereen een duwtje in de rug geven om zoveel mogelijk te sporten en gezond te bewegen. Sportpromotie behoort tot één van de kernopdrachten van onze dienst en we zijn dan ook uiterst ambitieus om binnen onze gemeente het beleid ‘Sport voor Allen’ verder te zetten.

Als kustbewoner heb je natuurlijk een zee aan sportmogelijkheden, zowel letterlijk als figuurlijk. Talrijke initiatieven worden dan ook genomen om jong en oud aan het sporten te krijgen en te houden. Voor de lokale jeugd organiseren we interscholencompetities, 'Haantje de Voorste', klaslopen, schoolsportdagen, enz.
Mama’s en papa’s kunnen zich samen met hun kroost uitleven tijdens o.a. Vier Sport met Vier, de Haanse Zwemweek en Rafting Day. Zelfs de spieren van 55-plussers worden weer losgewerkt dankzij het sportelprogramma en aquafitness.

Sporten en bewegen wordt steeds belangrijker in ons dagdagelijkse leven. Het is dan ook belangrijk dat we sport zo goed mogelijk integreren in onze drukke agenda en het niet meer ervaren als een ‘last’ maar als een ‘must’.
Dankzij de bouw van de nieuwe sporthal Haneveld-FARYS, de renovatie van het Wielingenbad-FARYS en het gloednieuwe watersportgebouw, staan we garant voor innovatie en kunnen we een kwaliteitsvol lokaal sport- en recreatiebeleid voeren.

Wij hopen je te stimuleren en zien je graag terug in één van onze mooie sportaccommodaties.

Thema in de kijker

Of ben je op zoek naar ....